Yliteipit ja värikartat

Nykyaikaiset autoteipit ovat tyypillisesti ilmakanavoituja PVC-kalvoja, mikä mahdollistaa ilman kulkemisen helposti pois teipin alta tehden teipin ulkonäöstä mahdollisimman siistin ja kuplattoman. Ilmakanavoinnin ansiosta teippi voidaan asettaa heti kerralla koko asennuspinnan päälle, kunhan teipin liima on myös hyvin uudelleen asemoitava (tai käytetään Organic De-Tack liukastetta).

Autoteippejä on saatavilla sekä nopeasti ja hitaasti kiinnittyvillä liimoilla. Erilaiset ”low-tack” liimat auttavat usein asentajaa tasaisilla pinnoilla, sillä kalvoa voi siirrellä ja irrottaa asennuksen aikana, koska kalvo ei tartu kovin nopeasti kiinni maalipintaan. Ongelmana low-tack liimapinnoissa on kuitenkin monesti se, että niiden lopullinen kiinnittymiskovuus on varsin heikko.

Kova ja nopeasti kiinnittyvä liimapinta on hyödyksi, kunhan käyttää asennuksessa Organic De-Tack Solution liukasteainetta, joka jättää kuivan ja liukkaan kerroksen teipin alle asennuksen ajaksi. Sen avulla teipin liiman kiinnittymisnopeus voidaan säätää eritasoiseksi eri kohtiin — eli tietenkin halutaan hyvä uudelleen asemoitavuus tasaisille pinnoille, mutta tiukka tarttuvuus reunoihin ja kulmiin, jolla vältetään teipin repsottamiset.

Kaikki tällä sivulla listatut teipit ovat saatavilla verkkokaupastamme, tai myynniltämme numerosta 0456959409 tai sähköpostilla info@yliteippaus.fi

 

IRISTEK

IRISTEK valmistaa nykyaikaisia ja premium-tasoisia polymeeriyliteippauskalvoja. IRISTEK teipeissä on monikerroksinen kiiltopinnan maksimoiva rakenne, jonka ansiosta teippi on erittäin kiiltävä, värivalikoima hyvin laaja premium-luokan teipiksi ja hintakin pysyy varsin kohtuullisena. 

IRISTEK teipit jakautuvat kahteen eri sarjaan: taustapaperilla varustettuihin IRISTEK Standard polymeeriteippeihin ja taustamuovilla varustettuihin IRISTEK Premium (Super Glossy) polymeeriteippeihin.

IRISTEK Standard

IRISTEK Standard sarjan teipit ovat kovalla liimalla varustettuja melko paksuja, hyvin kiiltäviä ja helppohoitoisia polymeeriteippejä. Niiden oletettu kesto on 5 vuotta (takuu 3 vuotta). Teipin kestoa voidaan tarvittaessa pidentää jopa kaksinkertaiseksi keraamisilla pinnoituksilla.

 

IRISTEK Premium

IRISTEK Premium sarjan teipit ovat erittäin paksuja kovalla liimalla varustettuja polymeeriteippejä, joissa on maksimaalinen kiilto ja pinnan laatu. Ne ovat laadultaan jopa parempia kuin autojen omat maalipinnat. Oletettu kesto 5 vuotta (takuu 3 vuotta). Teipin kestoa voidaan tarvittaessa pidentää jopa kaksinkertaiseksi keraamisilla pinnoituksilla.

 

 

OptiCont

Maahantuomme OptiCont-yliteippauskalvoja Aasiasta ja teemme materiaaleille tarkkaa laadunvalvontaa. OptiCont teipit ovat edullisempia kuin kalliimmat valukalvot, ja ovatkin siksi tehokas ratkaisu kuluttajakäyttöön ja tee-se-itse asennuksiin, joissa työlle harvemmin lasketaan tuntihintaa.

OptiCont kalvoissa on panostettu hyvään venyvyyteen – teippi ei ainoastaan veny ja taivu hyvin maltillisesti kaareville pinnoille, vaan sillä voidaan teipata kaikki auton osat peileistä ja puskureista lähtien.

OptiCont -brändin valikoimasta löytyy kaksi eri  kiiltäviä ja mattasävyjä sisältävää teippisarjaa, Candy-värjätyistä teipeistä koostuva OptiCont Candy -sarja, sekä oma sarja erikoiskuvioiduille teipeille (esim. stickerbomb ja hiilikuitujäljitelmät).

Kaikki OptiCont autoteipit ovat irrotettavissa ensimmäisten 3 vuoden aikana ilman suurempia liimajäämiä.

 

OptiCont 2.0

2.0 sarjan teipeissä on päällä irrotettava suojakalvo, joka varjelee kalvoa kuljetuksen ja asennuksen aikana. OC 2.0 sarjassa on myös 1.0 sarjaa parempi liimapinta ja syvempi kiilto (pl. mattateipit). Kevyesti ilmakanavoitu uudelleen asemoitava liimapinta, sekä erinomainen venyvyys. Ei jätä irrotettaessa jälkeensä liimajämiä.

 • Paksuus: 110 mikronia
 • Kestävyys: 2-4 vuotta ulkona
OptiCont 1.0

Edullisempi OptiCont autoteippisarja. Varustettu kevyellä ilmakanavoinnilla ja erinomaisella venyvyydellä. Helppo irrottaa tarvittaessa — ei jätä jälkeensä lainkaan liimajämiä.

 • Paksuus: 110 mikronia (kiiltävät) ja 120 mikronia (mattateipit)
 • Kestävyys: 2-4 vuotta ulkona
 

OptiCont Candy

Sarja erittäin näyttäviä candy-värjättyjä teippejä. Kevyt ilmakanavointi, uudelleen asemoitava liimapinta, sekä erinomainen venyvyys. Ei jätä liimajäämiä, kun irrotetaan maalipinnasta.

 • Paksuus: 120 mikronia
 • Kestävyys: 2-4 vuotta ulkona
 

OptiCont Kuvioidut autoteipit

Tämä sarja sisältää mm. camo-teippejäkameleonttiteippejä, hiilikuituteippejä ja stickerbomb-teippejä. Toteuta kuvioidut pinnat helposti ja säänkestävästi OptiCont -autoteipeillä. 

Kevyt ilmakanavointi, uudelleen asemoitava liimapinta, sekä erinomainen venyvyys. Ei jätä irrotettaessa liimajäämiä.

 • Paksuus: Riippuu kuosista, katso teippien tuotesivuilta
 • Kestävyys: 2-4 vuotta ulkona

Mactac

Mactac on alunperin Pohjois-Amerikkalainen yhtiö, jolla on kokemus itsestään liimautuvista kalvoista ja -teipeistä ulottuu vuoteen 1959 asti, jolloin yhtiö perustettiin nimellä Morgan Adhesives Co.. Alan johtaviin valmistajiin kuuluva Avery Dennison omistaa nykyään Mactacin Euroopan toiminnot.

Mactac ColourWrap

ColourWrap on Mactacin valettu, ilmakanavoitu ja uudelleen asemoitava yliteippaussarja, joka venyy ongelmitta muodokkaisiinkin kohteisiin. G81-, M81- ja G01-sävyt saatavilla myös kapeina 5cm ja 15cm rullina kromiosien teippaamiseen.

 • Paksuus: 80 mikronia
 • Kestävyys: Mustat ja valkoiset < 8v; Värilliset < 6v; Metallisävyt < 4v

Avery Dennison

Avery Dennison kuuluu johtaviin yliteippi valmistajiin. Yhtiö kuuluu myös Fortune 500® -listalle, joka listaa Yhdysvaltojen 500 suurinta yritystä niiden kaikkien verovuosien tulojen perusteella.

Avery Dennison valmistaa merkintä- ja pakkausmateriaaleja, ja työllistää yli 25 000 työntekijää ympäri maailman. Yhtiöllä uskotaan tuotteen elinkaariajatteluun, ja mahdollisimman pieneen tuotteiden hiilijalanjälkeen.

Avery® Supreme Wrapping Film

Kaksikerroksinen vinyyliteippi, jossa on sekä värikalvo, että läpinäkyvä suojakerros. Kalvon patentoitu Avery Dennison® Easy Apply™ RS -ominaisuus mahdollistaa nopeamman asettelun, kuplattoman asennuksen ja irrottamisen todella pitkänkin ajan jälkeen. SWF -sarja muotoutuu erinomaisesti vaikeisiinkin kohteisiin — hyvin koveriin ja kuperiin pintoihin, syvennyksiin ja niitteihin.

Tuotteella on huippuluokan UV:n, lämpötilan, ilmankosteuden ja suolaliuoksen sietokyky. SWF -sarja edustaakin yliteippauskalvojen ehdotonta huippua.

Saatavilla useilla eri väreillä, ja erilaisilla erikoisefekteillä.

 • Paksuus: 80-140 mikronia
 • Kestävyys: < 12 vuotta
Conform Chrome

Etsitkö high-end kromikalvoa auton yliteippaukseen? Tämä on valintasi. Kalvossa on sama Avery Dennison® Easy Apply™ RS -ominaisuus kuin edellisenkin sarjan kalvoissa. Samoin tässä mallissa on myös hyvä kestävyys UV-säteilyä, suolaliuosta, ilmankosteutta ja lämpöä vastaan.

Kromikalvot ovat muita kalvoja paksumpia johtuen useista kerroksista, niimpä tätä kalvoa varten kannattaa varata todella terävä veitsi.

 • Paksuus: 172 mikronia
 • Kestävyys: 2-3 vuotta
 
 

3M

3M -yhtiön historia ulottuu vuoteen 1902, jolloin yhtiö oli mukana kaivosliiketoiminnassa. Yli satavuotisen historiansa aikana innovatiivinen yhtiö on kehittänyt lukuisia markkinoille täysin uusia tuotteita, kuten esimerkiksi autojen tummennuskalvot ja Post IT® -laput.

3M autoteipit ovat tunnettuja laadustaan ja ne ovatkin erityisesti yritysasiakkaiden suosiossa. 

3M™ Wrap Film Series 2080

3M uusi teippisarja, jossa yhdistyvät vanhojen 1080- ja 1380-sarjojen parhaat ominaisuudet. Comply -teknologialla toteutetut mikroskooppiset ilmakanavat mahdollistavat sileän ja kuplattoman pinnan. Uudelleen asemoitava liimapinta. Erinomainen muotoutuvuus — venyy hyvin myös kylmänä.

 • Paksuus: 90 mikronia
 • Irrottaminen: Lämmön/kemikaalien avulla
 • Kestävyys: < 8 vuotta
 • Liimapinta: akryylipohjainen, uudelleen asemoitava
 • Valmistusmenetelmä: valu

Oracal

ORAFOL Europe Gmbh:n historia ulottuu aina vuoteen 1808. Saksalainen yhtiö valmistaa Oracal brändinsä alla auton yliteippauskalvoja ja muita itseliimautuvia kalvoja.

ORACAL 970RA Premium Wrapping Cast

Monikerroksinen laadukas PVC-valukalvo, jonka RapidAir® -ilmakanavateknologia auttaa saavuttamaan kuplattoman lopputuloksen. Varustettu uudelleen asemoitavalla liimapinnalla ja loistavalla venyvyydellä. Runsas valikoima kiiltäviä- ja mattasävyjä, sekä erikoissävyjä.

 • Paksuus: 110 mikronia
 • Kestävyys: Mustat ja valkoiset < 12 vuotta; värilliset < 10 vuotta; metallinhohtoiset < 5 vuotta; Copper, Orient brown metallic, Bronze, Pyrite, Graphite metallic, Red gold L metallic ja Nacre < 3 vuotta

ORACAL 970RA Premium Shift Effect Cast

Käytännössä samoja kalvoja kuin tavallisessakin 970RA -sarjassa, mutta sävyt ovat väriään vaihtavia kameleonttisävyjä. Mikäli olet haaveillut kameleonttiväristä autosi pinnalla, on 970RA Premium Shift Effect Cast erinomainen valinta teipiksi.

 • Paksuus: 110 mikronia
 • Kestävyys: 4 vuotta
 
 

Yhteenveto

Yliteippauskalvoja on saatavilla joka lähtöön. Yllä lueteltujen brändien lisäksi markkinoilla on lukuisia muita valmistajia. Lueteltujen valmistajienkin mallistoista löytyy vielä huomattavasti enemmän kalvosarjoja, mutta luonnollisesti emme voi niitä kaikkia tähän listata.

Eroa teippien välille tekeviä ominaisuuksia ovat mm. ilmakanavointi, ”low-tack” -liimapinta, muotoutuminen eli venyvyys, kestävyys, peittokyky (hopeinen liimapinta peittää usein enemmän kuin valkoinen, myös paksuus vaikuttaa), sekä tietenkin teipin väri.

Tarvitsetko apua teipin valinnassa? Soita tai laita meille viestiä ja kerro hieman projektistasi, niin me autamme valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan teipin ja työvälineet — olitpa sitten ensikertalainen tai kokenut ammattilainen.

 

Katso vielä:

auton teippaus ohjeet