Yliteipit ja värikartat

Nykyaikaiset autoteipit ovat tyypillisesti PVC-valukalvoja, joista laadukkaimmat ovat yleensä ilmakanavoituja, mikä mahdollistaa ilman kulkemisen helposti pois teipin alta tehden teipin ulkonäöstä mahdollisimman siistin ja kuplattoman.

Autoteippejä on saatavilla sekä nopeasti ja hitaasti kiinnittyvillä liimoilla. Erilaiset ”low-tack” liimat auttavatkin usein asentajaa, sillä kalvoa voi siirrellä ja irrottaa asennuksen aikana, sillä se ei tartu tiukasti kiinni ennen kuin se saa lastan avulla painetta. Myös teippien kestävyydessä on eroja, mikä kannattaakin huomioida teippiä valittaessa. Loppujen lopuksi kaikista tärkein ominaisuus auton yliteippauksessa on kuitenkin teipin venyvyys.

Kaikki tällä sivulla listatut teipit ovat saatavilla verkkokaupastamme, tai myynniltämme numerosta 0456959409 tai sähköpostilla info@yliteippaus.fi

OptiCont

Maahantuomme OptiCont-yliteippauskalvoja Aasiasta ja teemme materiaaleille tarkkaa laadunvalvontaa. OptiCont teipit ovat edullisempia kuin kalliimmat valukalvot, ja ovatkin siksi tehokas ratkaisu kuluttajakäyttöön ja tee-se-itse asennuksiin, joissa työlle harvemmin lasketaan tuntihintaa.

OptiCont kalvoissa on panostettu hyvään venyvyyteen – teippi ei ainoastaan veny ja taivu hyvin maltillisesti kaareville pinnoille, vaan sillä voidaan teipata kaikki auton osat peileistä ja puskureista lähtien.

OptiCont -brändin valikoimasta löytyy kaksi eri kiiltäviä ja mattasävyjä sisältävää teippisarjaa, Candy-värjätyistä teipeistä koostuva OptiCont Candy -sarja, sekä oma sarja erikoiskuvioiduille teipeille (esim. stickerbomb ja hiilikuitujäljitelmät).

Kaikki OptiCont autoteipit ovat irrotettavissa ensimmäisten 3 vuoden aikana ilman suurempia liimajäämiä.

OptiCont 2.0

2.0 sarjan teipeissä on päällä irrotettava suojakalvo, joka varjelee kalvoa kuljetuksen ja asennuksen aikana. OC 2.0 sarjassa on myös 1.0 sarjaa parempi liimapinta ja syvempi kiilto (pl. mattateipit). Kevyesti ilmakanavoitu uudelleen asemoitava liimapinta, sekä erinomainen venyvyys. Ei jätä irrotettaessa jälkeensä liimajämiä.

 • Paksuus: 110 mikronia
 • Kestävyys: 2-4 vuotta ulkona
OptiCont 1.0

Edullisempi OptiCont autoteippisarja. Varustettu kevyellä ilmakanavoinnilla ja erinomaisella venyvyydellä. Helppo irrottaa tarvittaessa — ei jätä jälkeensä lainkaan liimajämiä.

 • Paksuus: 110 mikronia (kiiltävät) ja 120 mikronia (mattateipit)
 • Kestävyys: 2-4 vuotta ulkona

OptiCont Candy

Sarja erittäin näyttäviä candy-värjättyjä teippejä. Kevyt ilmakanavointi, uudelleen asemoitava liimapinta, sekä erinomainen venyvyys. Ei jätä liimajäämiä, kun irrotetaan maalipinnasta.

 • Paksuus: 120 mikronia
 • Kestävyys: 2-4 vuotta ulkona

OptiCont Kuvioidut autoteipit

Tämä sarja sisältää mm. camo-teippejä, kameleonttiteippejä, hiilikuituteippejä ja stickerbomb-teippejä. Toteuta kuvioidut pinnat helposti ja säänkestävästi OptiCont -autoteipeillä.

Kevyt ilmakanavointi, uudelleen asemoitava liimapinta, sekä erinomainen venyvyys. Ei jätä irrotettaessa liimajäämiä.

 • Paksuus: Riippuu kuosista, katso teippien tuotesivuilta
 • Kestävyys: 2-4 vuotta ulkona

Mactac

Mactac on alunperin Pohjois-Amerikkalainen yhtiö, jolla on kokemus itsestään liimautuvista kalvoista ja -teipeistä ulottuu vuoteen 1959 asti, jolloin yhtiö perustettiin nimellä Morgan Adhesives Co.. Alan johtaviin valmistajiin kuuluva Avery Dennison omistaa nykyään Mactacin Euroopan toiminnot.

Mactac ColourWrap

ColourWrap on Mactacin valettu, ilmakanavoitu ja uudelleen asemoitava yliteippaussarja, joka venyy ongelmitta muodokkaisiinkin kohteisiin. G81-, M81- ja G01-sävyt saatavilla myös kapeina 5cm ja 15cm rullina kromiosien teippaamiseen.

 • Paksuus: 80 mikronia
 • Kestävyys: Mustat ja valkoiset < 8v; Värilliset < 6v; Metallisävyt < 4v

Avery Dennison

Avery Dennison kuuluu johtaviin yliteippi valmistajiin. Yhtiö kuuluu myös Fortune 500® -listalle, joka listaa Yhdysvaltojen 500 suurinta yritystä niiden kaikkien verovuosien tulojen perusteella.

Avery Dennison valmistaa merkintä- ja pakkausmateriaaleja, ja työllistää yli 25 000 työntekijää ympäri maailman. Yhtiöllä uskotaan tuotteen elinkaariajatteluun, ja mahdollisimman pieneen tuotteiden hiilijalanjälkeen.

Avery® Supreme Wrapping Film

Kaksikerroksinen vinyyliteippi, jossa on sekä värikalvo, että läpinäkyvä suojakerros. Kalvon patentoitu Avery Dennison® Easy Apply™ RS -ominaisuus mahdollistaa nopeamman asettelun, kuplattoman asennuksen ja irrottamisen todella pitkänkin ajan jälkeen. SWF -sarja muotoutuu erinomaisesti vaikeisiinkin kohteisiin — hyvin koveriin ja kuperiin pintoihin, syvennyksiin ja niitteihin.

Tuotteella on huippuluokan UV:n, lämpötilan, ilmankosteuden ja suolaliuoksen sietokyky. SWF -sarja edustaakin yliteippauskalvojen ehdotonta huippua.

Saatavilla useilla eri väreillä, ja erilaisilla erikoisefekteillä.

 • Paksuus: 80-140 mikronia
 • Kestävyys: < 12 vuotta
Conform Chrome

Etsitkö high-end kromikalvoa auton yliteippaukseen? Tämä on valintasi. Kalvossa on sama Avery Dennison® Easy Apply™ RS -ominaisuus kuin edellisenkin sarjan kalvoissa. Samoin tässä mallissa on myös hyvä kestävyys UV-säteilyä, suolaliuosta, ilmankosteutta ja lämpöä vastaan.

Kromikalvot ovat muita kalvoja paksumpia johtuen useista kerroksista, niimpä tätä kalvoa varten kannattaa varata todella terävä veitsi.

 • Paksuus: 172 mikronia
 • Kestävyys: 2-3 vuotta

3M

3M -yhtiön historia ulottuu vuoteen 1902, jolloin yhtiö oli mukana kaivosliiketoiminnassa. Yli satavuotisen historiansa aikana innovatiivinen yhtiö on kehittänyt lukuisia markkinoille täysin uusia tuotteita, kuten esimerkiksi autojen tummennuskalvot ja Post IT® -laput.

3M autoteipit ovat tunnettuja laadustaan ja ne ovatkin erityisesti yritysasiakkaiden suosiossa.

3M™ Wrap Film Series 2080

3M uusi teippisarja, jossa yhdistyvät vanhojen 1080- ja 1380-sarjojen parhaat ominaisuudet. Comply -teknologialla toteutetut mikroskooppiset ilmakanavat mahdollistavat sileän ja kuplattoman pinnan. Uudelleen asemoitava liimapinta. Erinomainen muotoutuvuus — venyy hyvin myös kylmänä.

 • Paksuus: 90 mikronia
 • Irrottaminen: Lämmön/kemikaalien avulla
 • Kestävyys: < 8 vuotta
 • Liimapinta: akryylipohjainen, uudelleen asemoitava
 • Valmistusmenetelmä: valu

Oracal

ORAFOL Europe Gmbh:n historia ulottuu aina vuoteen 1808. Saksalainen yhtiö valmistaa Oracal brändinsä alla auton yliteippauskalvoja ja muita itseliimautuvia kalvoja.

ORACAL 970RA Premium Wrapping Cast

Monikerroksinen laadukas PVC-valukalvo, jonka RapidAir® -ilmakanavateknologia auttaa saavuttamaan kuplattoman lopputuloksen. Varustettu uudelleen asemoitavalla liimapinnalla ja loistavalla venyvyydellä. Runsas valikoima kiiltäviä- ja mattasävyjä, sekä erikoissävyjä.

 • Paksuus: 110 mikronia
 • Kestävyys: Mustat ja valkoiset < 12 vuotta; värilliset < 10 vuotta; metallinhohtoiset < 5 vuotta; Copper, Orient brown metallic, Bronze, Pyrite, Graphite metallic, Red gold L metallic ja Nacre < 3 vuotta

ORACAL 970RA Premium Shift Effect Cast

Käytännössä samoja kalvoja kuin tavallisessakin 970RA -sarjassa, mutta sävyt ovat väriään vaihtavia kameleonttisävyjä. Mikäli olet haaveillut kameleonttiväristä autosi pinnalla, on 970RA Premium Shift Effect Cast erinomainen valinta teipiksi.

 • Paksuus: 110 mikronia
 • Kestävyys: 4 vuotta

HEXIS

HEXIS on ranskalainen vuonna 1989 perustettu itseliimautuvien kalvojen valmistaja. Yhtiöllä on 366 työntekijää, joista 267 työskentelee Ranskassa (25.9.2016).

HEXIS SKINTAC HX30000

Monikerroksinen autoteippi ilmakanavoinnilla ja uudelleen asemoitavalla liimapinnalla. Muotoutuu myös vaikeammillekin pinnoille. HX30000 -yliteippi sopii myös kalusteiden ja esineiden teippaamiseen. Tuote on saatavilla 53 eri värisävyllä (kiiltävät ja matat).

 • Kestävyys: Jopa 10 vuotta
 • Paksuus: 70-280 mikronia väristä riippuen
 • Värikartta

HEXIS SKINTAC HX20000

HEXIS:n monikerroksinen autoteippi, joka erityisesti koko auton yliteippaukseen suunniteltu. Uudelleen asemoitava liimapinta ja ilmakanavointi. Nämä Hexis teipit on saatavilla 79 eri värisävyssä – kiiltävän ja matan lisäksi valikoimassa on myös glitter-sävyjä.

 • Paksuus: 80 mikronia
 • Kestävyys: Jopa 10 vuotta
 • Värikartta

Yhteenveto

Yliteippauskalvoja on saatavilla joka lähtöön. Yllä lueteltujen brändien lisäksi markkinoilla on lukuisia muita valmistajia. Lueteltujen valmistajienkin mallistoista löytyy vielä huomattavasti enemmän kalvosarjoja, mutta luonnollisesti emme voi niitä kaikkia tähän listata.

Eroa teippien välille tekeviä ominaisuuksia ovat mm. ilmakanavointi, ”low-tack” -liimapinta, muotoutuminen eli venyvyys, kestävyys, peittokyky (hopeinen liimapinta peittää usein enemmän kuin valkoinen, myös paksuus vaikuttaa), sekä tietenkin teipin väri.

Tarvitsetko apua teipin valinnassa? Soita tai laita meille viestiä ja kerro hieman projektistasi, niin me autamme valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan teipin ja työvälineet — olitpa sitten ensikertalainen tai kokenut ammattilainen.

Katso vielä:

auton teippaus ohjeet