Mistä yliteippauksen hinta muodostuu?

yliteippauksen hinta

Auton yliteippauksen hinta koostuu monista tekijöistä. Teipin materiaali ja merkki, auton koko ja teippaamon oma hinnoittelu vaikuttavat luonnollisesti hintaan.

Mainosteippauksia ja muita kuvioituja teippauksia tehdessä hintaan lasketaan myös suunnittelu, joka saattaa olla ulkoistettu mainostoimistolle. Tämän lisäksi saatetaan tarvita vielä kalliita suurkuvatulostimia, joilla omat grafiikat tulostetaan yliteippauskalvolle. Pienemmät teippaukset ja merkinnät tehdään yleensä tarraleikkurin avulla, sillä se on huomattavasti edullisempaa. Tällöin kone leikkaa teipin oikean muotoiseksi. Esimerkiksi auton kylkeen teipattava firman nimi ja puhelinnumero tehdään yleensä tällä menetelmällä.

Yliteippien hinta

Yliteipeissä on paljon laatueroja. Brändejä on monia, ja brändeillä on usein myös monia kalvosarjoja. Siksi pelkkä brändi ei vielä kerro kaikkea kalvon laadusta.

Brändin ja mallien lisäksi myös saman sarjan kalvojen eri värien välillä on hintaeroja. Tämä johtuu eri värien erilaisesta valmistustavasta ja niihin tarvittavista materiaaleista. Esimerkiksi kromin väriset teipit ovat usein monikerroksisia, ja sisältävät värikerroksen ja kromikerroksen.

Yliteippien hintahaarukka on kattava. Kalleimmat teipit voivat maksaa useita tuhansia euroja rullalta.

Laadukkaan teipin ominaisuuksiin kuuluu liimapinta, joka ei tartu liian lujasti kiinni ennen sen painamista esim. lastalla, sekä ilmakanavointi, joka mahdollistaa ilman sujuvan kulkeutumisen pois teipin alta tehden asennuspinnasta kuplattoman ja sileän.

Teippaamoiden hinnoittelu

Hinta esimerkkejä laadukkailla materiaaleilla tehdyille yliteippauksille:

  • Konepelti 150e

  • Katto 200e

  • Hatchback 1000-1800e

  • Sedan 1600-2600e

  • Farmari 1700-3000e

  • Maasturi 2000-4000e

Auton koon lisäksi yliteippauksen hintaan vaikuttaa myös auton arvo. Teippaamo voi haluta ottaa ylimääräisen vakuutuksen auton teippausta varten, mikäli auton arvo on korkea.

Teippaamoiden hinta-, sekä laatutasoissa on eroja. Siksi teippaamo kannattaakin valita tarkkaan. Teippauksessa kuluu aikaa 1-4 päivää, riippuen auton parissa työskentelevien työntekijöiden määrästä ja auton koosta. Tämän lisäksi monet teippaamot pitävät autoa hallussaan vielä muutaman päivän, jotta teipin kiinnittyminen varmistuu ja sille voidaan antaa takuu.

Eri kaupunkien välillä on eroja hinnoissa. Esimerkiksi Helsingissä ja Turussa teippaamoita on todella paljon, mikä takaa paljon valinnanvaraa kuluttajalle ja kilpailukykyiset hinnat auton yliteippauksille.

Sertifiointeja saaneet teippaamot pystyvät antamaan luotettavan takuun ja hoitavat teippauksen varmasti tyylillä. Tämä näkyy usein myös yliteippauksen hinnassa.

Teipin voi asentaa myös itse

Yliteippauskalvon voi asentaa autoon myös itse ja säästää näin teippauksen hinnassa. Puskurit ja peilit ovat usein vaikeimpia teipattavia, ja voivat vaatia muutaman uusintayrityksen. Auton katto ja konepelti ovat helpoimpia kohteita, ja onnistuvat usein aloittelijaltakin. Loppupeleissä kyse on kuitenkin pitkälti asennustekniikoiden hallinnasta. Mikäli autotalli/teippaustila löytyy, sekä aikaa (ja kärsivällisyyttä) löytyy, ei auton teippaaminen itse ole ongelma.