Auton yliteippauksen hyödyt, hinnat ja hankkiminen

Auton teippaus on nostanut suosiotaan huimasti 2010-luvulla. Ennen autoja teippasivat lähinnä suuryritykset, tämän jälkeen myös pienemmät yritykset ja lopulta myös tavalliset kuluttajat ovat alkaneet yliteippaamaan autojaan maalaamisen sijaan.

Auton yliteippauksen hinta on usein vain n. 50% maalaamisen hinnasta. Sedan auton voi teippauttaa esimerkiksi n. 2000 eurolla, tai maalauttaa n. 4000 euron hinnalla. Tietenkin teippauksia sekä maalauksia on tarjolla halvemmalla ja kalliimmalla. On kuitenkin huomioitava, ettei ole mielekästä verrata laadukasta teippausta heikkolaatuiseen maalauksen tai toisin päin. Kun puhutaan saman tasoisesta teippauksesta ja maalauksesta, asettuu hintaero yleensä noin 50 prosenttiin.

Etenkin itse tehtynä yliteippaus on edullinen tapa vaihtaa auton väriä ja suojata maalipintaa. Teippaus on yleensä myös maalaamista huomattavasti nopeampi projekti.

auton mainosteippaus

Auton yliteippaus toteutetaan muotoilemalla ja venyttämällä pvc-valukalvoa auton maalipinnan muotoiseksi. Autoteippi on “älykästä” materiaalia, eli se muistaa alkuperäisen muotonsa. Lämmöllä ja käsien avulla voidaan venyttää teippiä, jonka jälkeen se voidaan lämmöllä palauttaa alkuperäiseen muotoonsa (kutistaa). Joistakin teipeistä on myös mahdollista poistaa sen “muisti” lämmittämällä teippi n. 90 asteeseen. 

Teippaajan varusteisiin kuuluu mm. lastoja eri tarkoituksiin, veitsi, kalvoleikkuri, knifeless -teippiä, kuumailmapuhallin ja maalipinnan puhdistamiseen tarkoitettuja puhdistusaineita ja liinoja. Ja tietenkin paljon teippaavilla asentajilla on tarvikkeita moneen lähtöön — esimerkiksi erikoislastoja ei yleensä ole koskaan liikaa.

Mikäli kiinnostuit diy-teippaamisesta, kannattaa sinun katsoa myös meidän auton teippausopas.

Kuinka paljon auton yliteippaus maksaa?

Ja mistä hinta syntyy?

Yliteippauksen hintaan vaikuttaa auton koko ja muoto, yliteippauskalvon merkki, malli ja sävy, pohjatyöt ennen itse teippausprosessia, sekä yrityksen oma hinnoittelu. Tyypillisesti mitä halvempi on teippauksen hinta, niin myös sitä lyhytkestoisempi teippaus on. 

Auton teippauksien hinnat alkavat jopa hieman yli tuhannesta eurosta. Tällä hinnalla harvoin saa kuitenkaan vielä laadukasta jälkeä, ja lopputuloksena onkin usein pettymys & korvausasioiden selvittelyä. Katso lisätiedot autoteippauksien hinnoista.

Katso tunnetuimpien valmistajien värikartat täältä

Saat samalla tietoa myös eri teippibrändeistä ja niiden yliteippauskalvoista.

Näet kaikki tarvitsemasi autoteippien värikartat täältä – halusit sitten hiilikuitu-, kameleontti- tai ihan vain normaalia maalipintaa muistuttavan yliteippauskalvon.

Auton yliteippauksen hyödyt (ja haitat)

Auton yliteippaus suojaa maalipintaa naarmuilta. Autoa jälleenmyytäessä teipit voi irrottaa ja näin saadaankin usein parempi hinta autosta, tai ainakin nopeutetaan myyntiprosessia (vrt. teippaamaton auto ja huonompi maalipinta).

Yliteipin ylläpito on todella helppoa. Se ei tarvitse vahausta, ainoastaan säännöllinen pesu riittää. Teipeille on kuitenkin saatavilla niille tarkoitettuja suoja-aineita, jotka toimivat vahan tavoin. Klikkaa itsesi yliteippauksen hoito-ohjeisiin.

Nykyaikaiset suurkuvatulostimet ja tehokkaat tietokoneet mahdollistavat entistä yksilöllisemmät auton yliteippaukset. Valmiskalvoja on toki saatavilla tuhansilla eri väreillä ja kuvioinneilla, mutta sopivien kalvojen päälle voidaan myös tulostaa kuvia tai muuta grafiikkaa todella tarkasti. Kiinnostuitko? Klikkaa oppaaseemme, jossa opetamme suunnittelemaan ja toteuttamaan teippausgrafiikoita Adoben -ohjelmilla.

Nopeampi toimitus. Auton teippaus on maalaamista huomattavasti nopeampi projekti. Teippauksessa menee yleensä 1-3 päivää, mutta monet teippaamot pitävät autoa hallussaan vielä päivän tai pari, jotta teipin hyvä kiinnittyminen varmistetaan ja sille voidaan antaa luotettava takuu.

Korjaaminen on paljon helpompaa. Mikäli puskuri on kolaroitu, ei sitä tarvitse maalata tai alkaa etsimään oikeaa sävyä. Viet uuden osan vain paikalliseen teippaamoon ja puskuri on pian teipattu muuta autoa vastaavaksi. Osaava mies toki teippaa puskurin itse parissa tunnissa.

Saatavilla sävyillä, joita ei voi maalata. Hiilikuitu, harjattu teräs ja muut 3D-teipit tekevät autostasi taatusti uniikin. Verkkokaupastamme löytyy myös stickerbomb kuvioituja teippejä. Teippivalmistajien valikoimista löytyy myös laaja valikoima perinteisempiä vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi kameleontti-, candy-, matta- ja kromisävyjä. Unohtamatta tietenkään kiiltävää ja metallinhohtoa.

Yliteipin irrottaminen ei ole kivaa. Mikäli teippi ei ole suunniteltu irrotettavaksi ja se on ollut kiinni autossa reilusti yli 3 vuotta, ei irrotus välttämättä onnistu sormia napsauttamalla, vaan kyseessä saattaa olla monen tunnin työ. Tässä kuitenkin ohjeet, kun on aika päästä kalvoista eroon.

 

Miten valitsen hyvän teippaamon?

Koska auton teippaaminen ei itsessään ole kovin vaikeaa, on alalla paljon toimijoita.

Laadukkaasta teippaamosta kielivät mm. seuraavat asiat:

  • Sertifioinnit

  • Takuut

  • Laadukkaat kalvobrändit

  • Yrityksen ikä, kokemus ja koko

  • Sitoutuminen premium-laatuun (“Quality over quantity”)

Teippaamo kannattaa valita myös omien tarpeiden mukaan. Katso miltä brändiltä löydät haluamasi värisävyn ja googleta onko lähiseudullasi yrityksiä, joilta löytyy kyseistä kalvoa valikoimista. Monesti teippaamot tekevät tilauksesta työn myös muilla kuin varastosta löytyvillä kalvoilla.

Toimitusajat ja takuut vaihtelevat paljon eri teippaamoilla. Joiltakin saat käyttöösi myös sijaisauton, joka on todellinen etu, mikäli teippauksessa kestää monta päivää.

 

Toteuta auton teippaus itse oppaidemme avulla

Yliteipin asennusopas auttaa sinua antamaan autollesi täysin uuden ilmeen. Auton yliteippaukselle tulee itse tehtynä hinnaksi n. 200-1200 euroa teipistä, tarvikkeista ja taidoista riippuen.

Hanki meiltä yliteipit ja teippaa auto itse

Klikkaa tästä verkkokauppaamme.

4,80 
  sis. ALV 24%
+
Tällä tuotteella on useampi muunnelma. Voit tehdä valinnat tuotteen sivulla.
Alkaen 12,00 
  sis. ALV 24%
+
Tällä tuotteella on useampi muunnelma. Voit tehdä valinnat tuotteen sivulla.
Alkaen 12,00 
  sis. ALV 24%
+
Tällä tuotteella on useampi muunnelma. Voit tehdä valinnat tuotteen sivulla.
Alkaen 19,00 
  sis. ALV 24%
+
Tällä tuotteella on useampi muunnelma. Voit tehdä valinnat tuotteen sivulla.
Varasto loppu
Alkaen 19,00 
  sis. ALV 24%